Nourish fenyőtömjén magazin fotó

A csodálatos fenyőtömjén

Miért csak karácsonykor gondolunk a fenyőtömjénre?

A tömjén szó hallatán a legtöbb embernek a napkeleti bölcsek és a karácsony jut eszébe. De aki kellőképpen tájékozott a kozmetikai összetevők területén, az tudja, hogy a tömjén nem korlátozódik kizárólag a karácsonyi időszakra, hiszen ez egy csodálatos kozmetikai összetevő, amely öregedésgátló hatásával egész évben nagyszerű eredményeket produkálhat bőrállapotunkkal kapcsolatban.
A fenyőtömjént, vagy más nevén olibanumot, a boswellia sacra fa gyantájából állítják elő. Több ponton bemetszést végeznek a fák kérgén, mely bemetszéseken gyanta csordul elő a fából. A így felszínre került tömjén a napsütés hatására megszilárdul, így könnyedén lekaparható ezután a fa kérgéről.

Boswellia sacra fenyőtömjén fa fotója

A tömjént már több mint 5000 éve ismerik és használják. Már az ókori Egyiptomban, a Királyok völgyének közelében található Hatsepszut királynő templomának falán is ábrázolták e csodás anyagot.
Az ókorban a tömjént dél-arábiai fákról gyűjtötték be. A tömjén gyantához a fák kérgének bemetszése által jutottak hozzá, ami akkoriban egy veszélyes eljárás volt, mivel a fákon mérges kígyók éltek. A leleményes tömjén gyűjtők a gyanta egy részét meggyújtották, aminek erősen fűszeres füstje elűzte a kígyókat és így már biztonságossá vált a tömjén betakarítása.
A boswellia sacra fák körülbelül 8 éves korukban kezdenek gyantát termelni. A gyanta begyűjtése kétszer vagy háromszor ismételhető meg egy évben. Ennél többször azonban nem, ugyanis a fák kérgének túlzott bemetszése a fák pusztulásához vezethet. Ezeket az értékes fákat a mezőgazdasági területek terjeszkedése is sújtja, egyre jobban kiszorítva őket természetes élőhelyeikről.

Fenyőtömjén frankincense fotója

A fenyőtömjén a Nourish ARGAN és KALE (fodroskeles) termékcsalád több tagjában is megtalálható, öregedésgátló hatása miatt.
Tonizálja és feszesíti a bőrt, elősegíti az egészséges sejtek regenerációját, továbbá segíti a bőr víz-olaj egyensúlyának megőrzését, csökkenti a hegeket és pattanásokat.
A GOLDEN GLOW termékcsaládunk két tagja, a csillámos tonizáló testápoló és a csillámló hidratáló krém bio boswellia sacra fák gyantájából kinyert tömjén olaj mellett mirhát, szuper hidratáló hialuronsavat és természetes fényvisszaverő részecskéket is tartalmaz. A Golden Glow termékcsaládunk egyedülálló, exkluzív készítményei bezárják a bőrbe a nedvességet, tonizálják és feszesítik, valamint természetes, napsütötte ragyogást kölcsönöznek a bőrnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.

Fenyőtömjént tartalmazó termékeink:

Nourish Argan Renew organikus ránctalanító arckrém

Nourish Argan:
Renew arckrém

Klinikailag bizonyított, hogy 75%-kal növeli a bőr hidratáltságát és akár 8 órán keresztül fenntartja azt. Biztosítja...

Bővebben
Nourish Argan Kale öregedésgátló peptid szérum

Nourish Argan Kale:
Öregedésgátló peptid szérum

A készítmény kiváló formulájának gerincét kétféle tripeptid, hialuronsav, argán olaj, fordos kel...

Bővebben
Nourish Argan Renew organikus arctisztító tej

Nourish Argan:
Renew arctisztító tej

A készítmény kiváló formulájának gerincét kétféle tripeptid, hialuronsav, argán olaj, fordos kel...

Bővebben
Nourish Kale organikus fodros keles enzimes hámlasztó

Nourish Kale:
Enzimes hámlasztó

Nagyszerűsége abban rejlik, hogy használható arctisztítóként, arcmaszkként és enzimes hámlasztóként...

Bővebben
Nourish Kale organikus fodros keles 3D arctisztító gél

Nourish Kale:
3D arctisztító gél

Az arctisztítás új dimenziója! Színváltó tápláló és feltöltő 3D arctisztító gél, mely forradalmasítja az...

Bővebben
Nourish Golden Glow organikus tonizáló testápoló

Nourish Golden Glow:
Tonizáló Testápoló

A mirha és a tömjén kombinálva tápanyagban gazdag fito-aktív tengeri kivonattal feszesíti a bőrt és növeli...

Bővebben
Nourish Golden Glow organikus hidratáló arckrém

Nourish Golden Glow:
Hidratáló arckrém

Magas hidratálást biztosít a bőrnek, miközben enyhe csillogásával kiemeli a bőr szépségét. Peptidtartalma révén...

Bővebben