Nourish magazin - Kozmetikum rétegezési kisokos

Kozmetikum rétegezési kisokos

Arcápolási rutin a mindennapokra.

Amikor végre rátalálsz kedvenc kozmetikai márkádra, és a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat is sikerült beszerzed, jönnek a nagy kérdések.
Mindig kell tonik? Mikor van szükség a szérumra és hányadik lépésként? Mikor vigyem fel a szemkörnyékápolót?
Ebben a cikkben mindezen kérdésekre megkapod a választ.

A bőrápolók rétegezésének legfontosabb alapelve, hogy mindig a könnyedebb, vizes állag felől haladunk az olajosabb textúra felé. Az arc előkészítése - azaz a letisztítás - a bőrápolás „nulladik” lépése. Ezt a fázist nem számítjuk bele a rétegezésbe, mivel a kozmetikumot letöröljük, lemossuk az arcunkról, mégis nagyon fontos, elengedhetetlen lépés. Arctisztító használata nélkül semmilyen kozmetikumot nem viszünk fel a bőrre. (kivételt képez a napközbeni „frissítő” tonik, de erre később még részletesen kitérünk). Ezt a bőrápolási aranyszabályt mindenkinek érdemes betartani. Léteznek tej és gél állagú arctisztító készítmények egyaránt. A Nourish innovációs fejlesztése, az értékes növényi kivonatokkal és olajakkal felturbózott 3D színváltó arctisztító gél nemcsak tisztítja, de táplálja, hidratálja, sőt feszesíti is a bőrünk.

Sajnos még mindig él az a tévhit, hogy a tonik kiváltja az arctisztító tej vagy -gél használatát. Ez tévedés! Hogy miért? A magyarázat egyszerű. A bőr megtisztításához lúgos pH-val rendelkező készítmény szükséges, míg a tonikok savas pH-val bírnak, tehát nem tudunk általuk mélytisztítást elérni.


1.lépés – Tonizálás

Most, hogy a bőrünk letisztításával végeztünk, következhet a rétegezés első lépésének számító tonizálás azaz a tonik használata.
A tonik használata elengedhetetlen, mert visszaállítja a bőr pH értékét. A Nourish természetesen a tonikok megalkotásainál is törekedett a tökéletesre, tudatos vásárlóként végigböngészve az összetevőit, láthatjuk, hogy a Nourish tonikok hatóanyagban gazdag arcpermetek, melyek nem csak a bőr pH értékét állítják vissza, de növényi kivonatai révén táplálják is a bőrt és előkészítik a további hatóanyagok tökéletes beszívódására.


2.lépés – Szemkörnyékápoló használata (opcionális)

A szemkörnyékápoló krém kifejezetten a szem alatt és -körül található rendkívül vékony bőr táplálására és az itt kialakult mimikai barázdák megszüntetésére, megelőzésére szolgál. Használata általában 25 éves kortól ajánlott, mert mint tudjuk a megelőzés mindig könnyebb, mint a már kialakult mimikai ráncok kezelése, megszüntetése. Mindezek ellenére teljesen opcionális, hogy használunk-e szemkörnyékápoló terméket, vagy sem. Ha az igen mellett döntünk – amit megjegyzek nagyon helyesen teszünk – akkor felvitelét minden esetben a tonizálás után, és a szérum/krém/olaj bedolgozása elé helyezzük.


3.lépés – Krém, szérum bedolgozása

A Nourish krémek tökéletes alkotásai a természetben található növényi hatóanyagok és a tudományos innováció találkozásának. Hatékonyan felszívódásuk révén a bőrünk felületén nem képeznek "záróréteget", ezért nem szükséges a szérumokat a krémek előtt bedolgozni bőrünkbe, bátran használhatjuk a krémek után is, a szérumokban található értékes hatóanyagok felszívódását semmi nem fogja gátolni. Mivel a Nourish szérumokat a krém alá, és fölé egyaránt használhatjuk, ezért ezzel a lépéssel bátran játszhatunk, kísérletezhetünk. Próbáljuk ki melyik sorrendet érezzük hatékonyabbnak, melyik számunkra komfortosabb, és használjuk annak megfelelően a krém-szérum tápláló kettőst.
Tipp: A szérumokat érdemes kúraszerűen alkalmazni, napi egyszer bedolgozva a bőrbe.


4.lépés – Arcolaj használata

Az arcolaj használata az utolsó lépésnek tekinthető a bőr táplálásában. A szérumot követően, befejező lépésként visszük fel a bőrre. Krémet és olajat egyidőben nem szükséges használnunk. Érdemes a reggeli arcápolási rutinba beleilleszteni a krém használatát, míg az esti szeánszainkban az arcolaj alkalmazását részesítsük inkább előnyben.

A bőrápolási rutinunkat naponta kétszer, reggel és este végezzük el. Amennyiben napközben úgy érezzük, hogy arcbőrünknek egy kis "frissítésre" van szüksége, használjuk bármelyik Nourish arcpermetet. Három-négy fújás – figyelve hogy szemünk zárva legyen – csodát tesz. A frissítő arcpermetet bátran alkalmazhatjuk sminkelt bőrön is.

Garzó Beatrix

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.