Nourish magazin - Ápolandó területek

Ápolandó területek

A mindennapi ápolás során a tisztítás és tonizálás után jön a bőrtípusnak és adott bőrterületnek megfelelő krémezés. A bőrünk összetétele, vastagsága, bőrfelszínt fedő emulziója testtájanként eltérő, de ápolása egyiknek sem elhagyható.
A bőrápolás folyamán a nők 75%-a feledkezik meg rendkívül fontos területekről. Leginkább a nyak, dekoltázs, fül marad ki a krémezésből, de akadnak még meglepő részletek, nézzük, melyek ezek.


Fül, fülcimpa előtti rész

Sok esetben látható oldalról a fülcimpa előtti bőr megereszkedése, hisz egyfelől ez a bőrfelület is élesen ki van téve a gravitációnak, másfelől ez a felület sok esetben kimarad a krémezés folyamatából. Figyeljünk rá, hogy arcápolónkból ide is jusson, de a fülek vonalát is érdemes végighúznunk krémes ujjbegyünk segítségével.


Szemkörnyék

Ezen a területen a bőr négyszer vékonyabb, mint máshol, ezért hamarabb ráncosodik. Erre a felületre kifejezetten szemkörnyék ápolására kifejlesztett készítmény ajánlott. Na de pontosan mely területeket érintve és milyen technikát alkalmazva történjen a krém felvitele, bedolgozása? Egészen a szemcsont vonaláig kenjük le krémünket, s a szemhéjat is finoman érintve vigyük fel a szemkörnyék egész területére. Arra azonban vigyázzunk, hogy a szemzughoz és a szemhez közvetlenül ne érjünk. Mindig kis mennyiségű és lehetőleg bio, illetve káros összetevőktől mentes terméket használjunk, melyet beszívódásig gyengéden ütögessünk a kezelendő területen.
Szemkörnyékápolónkat kifejezetten a szem körül található, különösen érzékeny, vékony bőrre fejlesztettük ki. Vitaminokban gazdag formuláját a fodros kel kivonat mellett biomimetikus peptidek, maqui bogyó, csipkebogyó és gránátalma enzimek, argán olaj és cékla kivonat alkotja.


Ajkak

A különféle ajakápolókat akár ki is válthatjuk, ha arcápolásunk során nem hagyjuk ki a száj területét sem. Használjuk bátran szérumunkat, vagy arcolajunkat, de éjszakára a tápláló arckrémünk is tökéletes választás.
Díjnyertes Radiance arcolajunk tökéletes választás nemcsak arcunk, hanem ajkaink ápolására is.


Nyak, dekoltázs

Normál esetben egy testápoló semmiképp sem elegendő erre a területre, hisz nyakunk ugyanolyan – esetenként különlegesebb – bánásmódot igényel, mint arcunk. Ez a bőrterület nem csupán a nap – vagy éppen a szolárium – ráncosító hatásának van fokozottan kitéve, de bizony az oldalt fekvés is a barázdák megjelenését segíti elő. Fordítsunk különös figyelmet e terület letisztítására, ápolására. Ne tusfürdővel, szappannal mossuk le, hanem arclemosónk segítségével tisztítsuk meg, majd harmatvékonyan tonizáljuk egy vitaminos arcpermettel vagy tonikkal, s végül tápláló arckrémmel fejezzük be ezen az érzékeny részen a bőrápolási rutinunkat.
Amennyiben időnk épp nem engedi hogy a fenti rutint elvégezzük, vagy valami különlegességgel szeretnénk kényeztetni bőrünket, a hialuronsavas színváltó 3D bio arctisztító gélünk a tökéletes választás. Gazdag növényi formulájának és összetételének köszönhetően nemcsak a szennyeződésektől és a sminktől szabadítja meg bőrünket, de táplál, feszesít és hidratál is egyben.


Hát

A hát bőrfelületére sok esetben a testápoló is elegendő, azonban abban az esetben, ha a bőrterületet faggyútúltermelődés jellemzi, ápoljuk különös odafigyeléssel. Hetente kétszer radírozzuk a bőrfelületet, és naponta - megfelelő tisztítást követően - zsíros bőrre kifejlesztett készítménnyel krémezzük. Higgyük el, hogy egészséges bőrképpel fogja meghálálni a kiemelt gondoskodást.


+ Extra tippek nyárra

  • A leégés veszélyeinek elkerülése érdekében, a naptej alkalmazását kezdjük meg napozás előtt 20 perccel.

  • A naptejet alaposan oszlassuk el bőrünkön, ne hagyjuk ki a kritikus területeket sem (szemhéj, nyak, ajak, fül, tarkó,lábfej...stb.)

  • Folyamatos legyen az újrakrémezés.

  • Hajunkat is védjük napozás során hajvédő-spray alkalmazásával, kalappal, vagy épp kendővel.

  • Napozás után lehetőség szerint használjunk shea vaj tartalmú tusfürdőt.
    A levendulás nyugtató Nourish Relax tusfürdőnk remek választás, mert a benne lévő hatóanyagok a bőrt puhává varázsolják, a levendula kivonat pedig nyugtatja a bőrt.

  • Ne feledkezzünk meg a hidratáló testápolásról sem. A Nourish Golden Glow testkrém gazdag hatóanyagai táplálják és tökéletesen hidratálják a bőrt, aranyló csillogása pedig különleges megjelenést kölcsönöz a napbarnított bőrnek.

Csodálatos nyarat és ragyogó, egészséges bőrt kívánok mindenkinek ;)


Garzó Beatrix

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.