Nourish magazin - Az érzékeny bőr kezelhető

Az érzékeny bőr kezelhető

Többször is meggondolod, mit kenj magadra, mert bőröd húzódó, fájó, sokszor kipirosodó bőrképet ad? Vagy csak bizonyos időjárási viszontagságnál, változásnál jelentkeznek a piros területek, vagy a hámló bőrfelszín? Ilyenkor szinte biztos, hogy valamilyen fokú bőrérzékenység kínoz, amit a mindennapi bőrápolási rutinod során bizony figyelembe kell venned.


Az érzékeny bőr

Fontos tudni, hogy az érzékeny bőr nem egy önálló bőrkép, hanem különböző bőrtípusok kísérő tünete lehet, és mindig valaminek a következménye.
Nézzünk egy példát. Egy dehidratált bőr esetén, amikor felborul a bőr vízmegkötő képessége, akkor csökken a bőr védelmi határvonala, és egyre erőteljesebbé válnak a környezet káros hatásainak irritatív elemei, melynek következményeként a bőr kipirosodik, viszket. Azonban kialakulhat érzékeny bőrtünet egy zsírhiányos, ráncosodó bőrön is éppúgy, mint egy faggyúval telt, problémás bőrterületen.


Bőrérzékenységet növelő tényezők


Helytelen bőrápolási rutin:
A nem bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok, a szintetikus, erős zsíroldó arctisztítók, de akár a forró vízzel történő arcmosás is fokozza bőrünk érzékenységét.

Lejárt szavatosságú arcápoló termékek használata:
A szavatossági időre fokozottan figyeljünk oda, mert a lejárt kozmetikumaink is irritációt okozhatnak. Természetesen ez a sminkszereinkre is vonatkozik.

Egészségtelen életmód:
Életmódunk is fokozhatja bőrünk érzékenységét, úgymint a dohányzás, túlzott napfény, alváshiány és a stressz.


A megfelelő arcápolás

Kiemelkedő szerepe van a bőrtípusnak megfelelő arcápolásnak, és fontos, hogy bőrérzékenység esetén fokozottan figyeljünk oda a kozmetikumok tisztaságára, szintetikum mentességére, és kizárólag bevizsgált, bio hatóanyagokat tartalmazó termékek közül válasszunk. Érzékeny bőrünket rendkívül jól kezeli az A-, C-, E-vitaminokban gazdag, antioxidáns anyagokban bővelkedő, válogatott alapanyagokból álló kencék alkalmazása.


A Nourish megoldása az érzékeny bőrre

A Nourish London Relax termékcsaládja ideális megoldás a legérzékenyebb bőr, vagy allergiára hajlamos bőr esetén is, mert nem csak nyugtat és gyógyít, hanem a bőr természetes védekező képességét is visszaállítja.

Arctonik:
A Nourish Relax pumpás arctonik igazi bőrvédő csoda, melyet nemcsak arcmosás után használhatunk, hanem bármikor a nap folyamán, mikor bőrünk nyugtató védelemre és frissítésre szorul.

Arckrém:
A Nourish London Relax arckrémje komplex hatással bír, a bőrérzékenység kezelésén túl értékes hidratáló összetevőket, sejtvédő olajakat, bőrvédő hatóanyag-komplexet tartalmaz.

Szérum:
A Nourish London Relax szérumot akkor válasszuk extraként, ha igazi bőrfiatalító, kollagénfeltöltő hatásra vágyunk, de a bőrünk nyugtatásáról, védelméről sem szeretnénk lemondani.

Tusoló gél:
A Nourish London Relax tusológél már csak hab a tortán. Shea vaj egy tusfürdőben? Ez garantálja a maximálisan puha bőrt, további összetevői, mint az organikus orvosi medveszőlő, a sárgarépa por, és a levendula olaj igazi kuriózummá teszik ezt a kiváló tisztító és tápláló kozmetikumot.


Garzó Beatrix

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.